Home / Συνταγές / ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΣΟΥΣΟΥΡΑΣ (ΕΡΕΙΚΗΣ) ΜΕΛΙΑΜΑ

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΣΟΥΣΟΥΡΑΣ (ΕΡΕΙΚΗΣ) ΜΕΛΙΑΜΑ

Υλικά:

2 νεροπότηρα λάδι (αραβοσιτέλαιο)

1 κρασοπότηρο κονιάκ

1 κρασοπότηρο ζάχαρη

1 κρασοπότηρο πορτοκάλι χυμό με μια κουταλιά (του γλυκού) σόδα μέσα

1/2 κουταλάκι κανέλλα

1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη

λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

1 κιλό αλεύρι μαλακό

1 κούπα τριμμένο καρύδι

Για το σιρόπι:
1 & ½ ποτήρια του νερού μέλι σουσούρας
1 & ½ ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 & ½ ποτήρια νερό

Εκτέλεση:

Ανακατεύω όλα τα υλικά έως ότου γίνει μια αφράτη ζύμη. Πλάθω την ζύμη σε μικρά (γιατί θα φουσκώσουν) μακρόστενα μελομακάρονα, και τα ψήνω σε μέτριο φούρνο περίπου 180°c.
Ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μιά κατσαρολίτσα και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις. Ύστερα ρίχνουμε κρύα τα μελομακάρονα στο σιρόπι για 1-2 λεπτά να ρουφίξουν και τα βάζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι, κανέλα και τριμμένο γαρύφαλλο. Με το μέλι σουσούρας Μελίαμα τα μελομακάρονά μας αποκτούν ιδιαίτερη γεύση καθώς εμπλουτίζονται με το υπέροχο άρωμα της ερείκης (σουσούρα).

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *