Home / Συνταγές / ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ AΠΟ ΑΝΘΟΜΕΛΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ AΠΟ ΑΝΘΟΜΕΛΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Υλικά:

2 νεροπότηρα λάδι (αραβοσιτέλαιο)

1 κρασοπότηρο κονιάκ

1 κρασοπότηρο ζάχαρη

1 κρασοπότηρο πορτοκάλι χυμό με μια κουταλιά (του γλυκού) σόδα μέσα

1/2 κουταλάκι κανέλλα

1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη

λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

1 κιλό αλεύρι μαλακό

1 κούπα τριμμένο καρύδι

Για το σιρόπι:
1 & ½ ποτήρια του νερού Ανθόμελο
1 & ½ ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 & ½ ποτήρια νερό

Εκτέλεση:

Ανακατεύω όλα τα υλικά έως ότου γίνει μια αφράτη ζύμη. Πλάθω την ζύμη σε μικρά (γιατί θα φουσκώσουν) μακρόστενα μελομακάρονα, και τα ψήνω σε μέτριο φούρνο περίπου 180°c.
Ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μιά κατσαρολίτσα και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις. Ύστερα ρίχνουμε κρύα τα μελομακάρονα στο σιρόπι για 1-2 λεπτά να ρουφίξουν και τα βάζουμε σε πιατέλα . Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι, κανέλα και τριμμένο γαρύφαλλο. Το Ανθόμελο Μελίαμα προσδίδει στα μελομακάρονά μας την ελαφριά και ντελικάτη γεύση του.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *