Υλικά:
2 νεροπότηρα λάδι (αραβοσιτέλαιο)
1 κρασοπότηρο κονιάκ
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1 κρασοπότηρο πορτοκάλι χυμό με μια κουταλιά (του γλυκού) σόδα μέσα
1/2 κουταλάκι κανέλλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι μαλακό
1 κούπα τριμμένο καρύδι
Για το σιρόπι:
1 & ½ ποτήρια του νερού Ανθόμελο
1 & ½ ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 & ½ ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Ανακατεύω όλα τα υλικά έως ότου γίνει μια αφράτη ζύμη. Πλάθω την ζύμη σε μικρά (γιατί θα φουσκώσουν) μακρόστενα μελομακάρονα, και τα ψήνω σε μέτριο φούρνο περίπου 180°c.
Ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μιά κατσαρολίτσα και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις. Ύστερα ρίχνουμε κρύα τα μελομακάρονα στο σιρόπι για 1-2 λεπτά να ρουφίξουν και τα βάζουμε σε πιατέλα . Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι, κανέλα και τριμμένο γαρύφαλλο. Το Ανθόμελο Μελίαμα προσδίδει στα μελομακάρονά μας την ελαφριά και ντελικάτη γεύση του.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!