Home / ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, τα Λουτρά Πόζαρ Αριδαίας βρίσκονται σε υψόμετρο 360-390μ και σε απόσταση 13χλμ. από την έδρα του Δήμου (Αριδαία), 45χλμ. από την πρωτεύουσα του Ν. Πέλλας, Έδεσσα και 100χλμ. από την Θεσσαλονίκη.

Οι ιαματικές πηγές Λουτρών Λουτρακίου ή Λουτρών Πόζαρ, αναβλύζουν σε υψόμετρο 360-390μ.
Δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο βάθος, όπου θερμαίνεται, ανεβαίνει ψηλότερα και στην πορεία του εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Επίσης, ενδείκνυται η ποσιθεραπεία για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.

Θερμοί καταρράκτες, θεόρατα πλατάνια παντού και ο ήχος των νερών διαπερνώντας τις φιλοσιές να σε ταξιδεύει. Τέρμα Ελλάδας, στα πόδια του Καϊμάκτσαλαν, η εμπειρία spa στα λουτρά Πόζαρ, τα θεραπευτικά λουτρά δηλαδή, τα οποία προσφέρονται σε ποικίλες εναλλακτικές εκδοχές, είναι απερίγραπτη. Για πιο πριβέ χαλάρωση υπάρχουν οι πισίνες στην νέα πτέρυγα του υδροθεραπευτηρίου. Δέχονται έως έξι άτομα έκαστη και μισή ώρα χρήσης κοστίζει από 5 έως 15 ευρώ. Η καλύτερη όμως εμπειρία που αποκομίζει κανείς είναι έξω στη φύση, κάτω από το θερμό καταρράκτη, αφήνοντας το νερό, στους 37°C, να χτυπάει πανω του. Κόστος; Μόλις 2 ευρώ. Αξία; Ανεκτίμητη!

Οι επισκέπτες – όλων των ηλικιών – στο χωριό, (ιαματικός τουρισμός τους μήνες Ιούλιο-τέλη Οκτωβρίου, και όλο το έτος συνδυασμός χειμερινού -ιαματικού και διαφόρων εναλλακτικών μορφών τουρισμού) μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ιαματικές ιδιότητες των νερών, αλλά και να συνδυάσουν υπαίθριες δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή, όπως σκι στο καϊμάκτσαλαν, ορειβασία, αναρρίχηση, αλλά και περιπάτους στο φαράγγι των Λουτρών και στα μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής, επίσκεψη στον Άγιο Ιλαρίωνα στους Προμάχους κ.α. Οι ντόπιοι την Λουτρόπολη την ονομάζουν “Πόζαρ” που σημαίνει κάτω από την φωτιά.

Κατά τη χειμερινή περίοδο η Λουτρόπολη δέχεται κυρίως επισκέπτες νεότερης ηλικίας, οι οποίοι συνδυάζουν τα ιαματικά μπάνια με τις υπαίθριες δραστηριότητες και εξορμήσεις στο καϊμάκτσαλαν και τον Άγιο Αθανάσιο.
Η μαγεία της φύσης στο Λουτράκι θα σας ενθουσιάσει. Θερμά λουτρά, πισίνες, σπήλαια, υπέροχες διαδρομές στην καταπράσινη φύση όπως την δημιούργησε απλόχερα ο Θεός, καθώς και υπέροχες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στο Λουτράκι και τα τριγύρω χωριά, με δυνατότητα επιλογής πληθώρας παροχών και αντίστοιχων τιμών , υπόσχονται ένα ταξίδι πραγματικά μαγικό, σε σχετικά προσιτές τιμές.

Τα Λουτρά Πόζαρ αναδείχθηκαν σε έναν ελκυστικό προορισμό για μικρούς και μεγάλους όλες τις εποχές του χρόνου. Οι εγκαταστάσεις των Λουτρών Πόζαρ περιλαμβάνουν πισίνες, jacuzzi, spa, χαμάμ, τεχνητούς καταρράκτες, αποδυτήρια, την λαϊκή αγορά τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, ξενοδοχείο, εστιατόριο και καφετέρια. Η μεγάλη εξωτερική πισίνα είναι κατάλληλη για την ίαση, την άθληση και τη ψυχαγωγία όλων των ηλικιών. Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει το μπάνιο του και στους εξωτερικούς φυσικούς καταρράκτες με ιαματικό νερό, τόσο για λόγους υγείας, όσο και για λόγους αναψυχής.

Στα Λουτρά Πόζαρ θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία και ξενώνες για μία άνετη διαμονή, καθώς και εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε την τοπική παραδοσιακή γαστρονομία. Οι επιλογές για υπαίθριες δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού είναι αναρίθμητες, όπως ορειβασία, πεζοπορία, αναρρίχηση, rafting και εκδρομές. Τα Λουτρά Πόζαρ (Λουτράκι) είναι ο ιδανικός προορισμός για τους φυσιολάτρες που θέλουν να αποδράσουν στη φύση, αλλά και για αυτούς που θέλουν να χαλαρώσουν και να αναζωογονηθούν στα ιαματικά νερά των πηγών .

Εκμεταλλευτείτε το μυστικό αυτό της ευεξίας που προσφέρει ο ιαματικός τουρισμός και ελάτε στα Λουτρά Πόζαρ για να απολαύσετε τη γαλήνη, τη ψυχική ηρεμία και τις ομορφιές που χαρίζει η φύση. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό, για τα Λουτρά Πόζαρ. Στην είσοδο των λουτρών Πόζαρ δεξιά, στη λαϊκή αγορά τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, θα βρείτε το παραδοσιακό μας εκθετήριο μελισσοκομικών προϊόντων «Μελίαμα».

ΕΙΚΟΝΕΣ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *